Caută

Papier d’Armenie

Papier d’Arménie reprezintă un anumit stil de viață, un semn sigur al bunului gust și susținut de valori puternice în ceea ce privește sănătatea și mediul.
De 130 de ani, cei care au apreciat, generație după generație, fabricația tradițională din spatele unui produs de înaltă calitate știu că Papier d’Arménie emană respect pentru tradiție.

Istoria Papier d’Arménie (la fel ca multe firme franceze mai vechi, numele companiei este în esență numele produsului, Papier d’Arménie) începe în secolul al XIX-lea când, într-o călătorie în Armenia, Auguste Ponsot a observat localnicii și-au parfumat și dezinfectat casele arzând benzoin. Această practică tradițională și ecologică a făcut apel și a decis să importe produsul în Franța. După câteva încercări și erori, produsul final dorit a fost în sfârșit gata. Papier d’Arménie s-a dovedit un mare succes, în special la Expoziția de Sănătate din 1888 și la Expoziția universală din 1889, în timpul cărora, convinși de eficacitatea proprietăților antisceptice ale hârtiei, cei doi inventatori au plasat două bucăți de carne sub două clopote, dintre care unul avea o parte din hârtie arzând în interior. După o săptămână, carnea care absorbise parfumul din hârtie era încă în stare să mănânce. Un experiment memorabil!
Rășina benzoică se aplica în exterior pentru tratarea astmului, tusei și răgușeală. Efectul său pozitiv asupra psihicului și emoțiilor îl face popular printre cei care se simt stresați.

Hârtia absorbantă utilizată pentru fabricarea hârtiei noastre din Armenia este o fibră de origine naturală. Culoarea sa de maron-crem provine din baia în care cearșafurile îmbibă parfumul complex al Papier d’Arménie. Unele dintre ingredientele sale aromate sunt secrete bine păstrate.

Atelierul în care Papier d’Arménie și-a făcut întotdeauna lucrarea armeană urmând tradiția meșteșugărească se află la Montrouge, în suburbiile Parisului. Există mai multe etape în procesul de fabricație, care implică 12 persoane, opt la atelier, producând cu dragoste broșurile mici, sub ochiul minuțios al șefului laboratorului. Totul începe cu styraxul sănătos, cea mai bună rășină benzoică, livrată sub formă de lacrimi, din care două tone sunt importate de atelier în fiecare an. În urma unui ritual neschimbat, rășina este dizolvată în alcool timp de două luni. Se adaugă apoi extractele de parfum. O hârtie specială absorbantă este apoi îmbibată în amestecul rezultat, o lucrare complet manuală, efectuată foaie cu foaie individuală. Odată terminate înmuierea și uscarea și alte etape, foile sunt presate timp de o lună.
Abia după acest proces de 6 luni pot fi perforate, tăiate și asamblate în broșuri acoperite.

Afișez toate cele 9 rezultate